Authentieke mensen #3


deze4deze2IMG_7378WATOY (1) ©  Nienke Jonkergouw

Vader van Watoy: “Al de hele dag had mijn vriendin buikpijn. Opeens bleek in de badkamer dat de bevalling was begonnen. Ik belde in paniek het ziekenhuis. Er werd mij verteld dat ik haar benen bij elkaar moest houden. Dat lukte niet, want Watoy wilde geboren worden. Ik heb toen in mijn eentje – in dit huis – de bevalling moeten doen. Daarvan heb ik een trauma opgelopen. Mijn vrouw lag uiteindelijk met zwangerschapsvergiftiging in shock aan de ene kant van het ziekenhuis en mijn dochter lag aan de andere kant in een couveuse. Haar hemangioom is voortgekomen uit haar vroeggeboorte. Het zal na 15 maanden niet groter worden. In Nijmegen zijn ze al bijna zover dat ze hemangiomen kunnen verwijderen. Ik vraag me af, zou Watoy zichzelf nog zijn zonder aardbeienvlek?”

Moeder van Watoy: “Ik zat ooit met Watoy in de bus. Ze was vrolijk aan het zwaaien naar twee jonge meiden. Opeens riep een van de meiden ‘Gatver, ik ben aan het eten en ik zie me toch iets goors’ terwijl ze wees naar Watoy. Van binnen wilde ik huilen. Watoy bleef echter lief lachen naar de meiden. Ze was zich van geen kwaad bewust. Kinderen en volwassenen hebben hier nooit voor gekozen. Zelfs ouders kiezen hier niet bewust voor. Niemand is perfect en dat moet de buitenwereld gaan beseffen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s