Authentieke mensen #2

deze3IMG_7188IMG_7273dezeALICE (5) © Nienke Jonkergouw

Ouders van Alice: “Toen ze net geboren werd, vreesden de artsen dat ze kanker had. Het duurde lang voordat we ontdekten dat de vlekjes gelukkig onschuldig zijn. Kinderen die ze niet kent kijken er geïntrigeerd naar. Volwassen kunnen er ook extreem opvallend naar staren. Mensen kunnen ook zeer brutaal zijn: ‘Heeft jouw dochter jam gegeten? Ze heeft een vies gezichtje!’, ‘Heb je lekker gesnoept? Het zit overal!’. In een pretpark is een vrouw ooit ongevraagd Alice’s gezicht gaan poetsen met een doekje. Terwijl wij er naast stonden. We verzochten haar vriendelijk daarmee op te houden en probeerden uit te leggen dat het gewoon aardbeienvlekjes zijn. De vrouw gaf ons daarna een enorme sneer. Ondanks onze zorgen na de geboorte van Alice – ze bleek ook een hartafwijking te hebben – is ze gegroeid tot een spontaan, lief meisje. Echt een aanwinst voor het gezin! Alice is dol op zingen, dansen en verkleden. En, onze Alice in Wonderland heeft altijd het laatste woord.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s