Dit is ook het leven

Voor H. en alle anderen die worstelen met de alcohol-duivel, maakte ik in 2015 een kunstinstallatie. Dit is H’s verhaal.

“Zij is mijn eerste liefde. Mijn vrouw, ja. Vanaf mijn dertiende.Ik was dertien en stapelverliefd. De liefste is voor mij, mijn vrouw.

Ik kon haar niet krijgen. Ik heb vrouwen gezocht die op haar leken. De eerste? Haar nichtje. Daar ben ik mee getrouwd. Een paar weken. Toen ben ik weer gescheiden.

Ik was een einzelgänger. Ik had honderden vrienden, maar ik was een einzelgänger. Ben mijn hele leven getrouwd geweest, maar ik ben altijd alleen geweest. Ik moest onder de mensen zijn. Zei mijn vrouw ook. Daar moest ik gaan functioneren. Daar moest ik leren.

Bier. Hoe kwam ik aan mijn bier? Alweer een dag om. Ik wilde nog meer drinken. Nog meer. De rest? Boeide niet. Vrouwen. Zoveel mogelijk. Het bed in, en d’r uit. De volgende. Geen gevoel, niks. Ik was alles kwijt. Ze hebben me allemaal uitgekotst. De gordijnen gingen dicht als ik aankwam. Alweer een dag om. Ik wilde nog meer drinken, ik wilde nog meer. Mensen gingen ver om mij heen. Ze waren bang. Een verkeerde blik en ik zat er boven op.

Door haar gebed zit ik hier nog. Zij heeft mijn leven gered. De liefste is voor mij, mijn vrouw.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s