Ik ben écht perfect

Soms heb je van die dagen dat je in de spiegel kijkt en je realiseert dat je echt meer dan perfect bent. Je maakt een perfecte verbinding tussen twee houtjes in de houtwerkplaats. Energie genoeg (vergelijkbaar met duizend mensen die zich kapot dansen op 2 xtc-pillen) om oprecht geïnteresseerde gesprekken met al jouw dertien klasgenoten te voeren. Je kijkt in de spiegel en merkt de opkomende vlek op je kin op, maar het raakt je niet en je emoties blijven stabiel. Meer dan perfect! Je gaat al gierend naar huis met een van je dierbaarste vrienden. Maakt fabuleuze tekeningen. Weet een culinair hoogstandje op tafel te toveren met slechts drie blikken voedsel. Lacht op de juiste momenten. Weet de vraag “Why are people afraid when they lose their sight” te beantwoorden. Zelfs het Duitse bier – waar de Duitse vriend dan weer in zijn nopjes mee is – boeit je niet zoveel. Jouw katten pretenderen de liefsten ooit te zijn. Als je het bierdopje gooit, apporteert de dikke ook nog. Kan niet beter!  Je praat over ‘The system’ en realiseert dat je nooit een narrow-minded klootzak zal worden zoals degenen die zich politici noemen of de zeikwijven met hun betogen over zwarte piet. Je voelt een gek opborrelend gevoel in jouw onderbuik. Het is geen terugkomend voedsel dit keer. Eveneens geen maagzuur of andere gekke kwaal. Verrek. Je besluit het ‘gelukkig’ te noemen.

Het duurt welgeteld nog maar een paar minuten. Dan kijk je in de spiegel. Valt je opeens die enorme pukkel met witte, glimmende kop op. Je kijkt op de klok: 00:10 uur. Kut. Als ‘gisteren’ zo’n perfecte dag was, dan moet dit wel een kutdag worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s