Authentieke mensen #1

naamloos
© Nienke Jonkergouw

Een jaar geleden liepen deze twee dames hand in hand door de straten van Maastricht toen ik ze benaderde voor een foto. Ze vertelden dat ze prinsessenfeestjes organiseerden en vandaag zelf verkleed door de straten marcheerden om mensen een glimlach op hun gezicht te toveren. Ze stonden nog even stil bij een regenboogvlag om daar met terechte trots een selfie te maken. De ontmoeting liet mij weer realiseren hoe mooi de wereld kan zijn als we elkaar compassievol kunnen ontmoeten, accepteren en in elkaars waarde kunnen laten.

Ik hoop van harte dat  ik de dag nog meemaak dat de voltallige LGBTQ community (waartoe ik ook behoor) en het gehele spectrum van genders, ook in de rest van de wereld in deze kledij – hand-in-hand – over straat kan.

Dit is pure expressie.

Mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s